Sedari kuasa kita!

Sedari kuasa kita!

Pengikut

22 Mei, 2015

Halangan terbesar Hudud

Apa2 pindaan terhadap Perlembagaan Negara yg melibatkan agama islam perlu dibawa ke dalam mesyuarat Raja2 Melayu, itu pun atas Nasihat dan kebenaran Perdana Menteri selaku ketua kerajaan..

Sebarang pindaan tidak boleh dilakukan jika tidak mendapat kelulusan dari Raja2 Melayu.. Dalam Proses tersebut bagi menolak pindaan tersebut tidak memelurkan undian mojoriti dari Raja2 Melayu cukup hanya sekadar seorang sahaja sultan yg membantah pindaan yang dicadangkan maka tertolaklah segala usul yang bawa..

Jika Raja2 Melayu sebulat suara menerima pindaan tersebut maka ianya akan dibawa kepada Perdana Menteri untuk dibacakan di dalam Dewan Parlimen..

Setelah itu pindaan tersebut akan diserahkan kepada Peguam Negara bagi mendapatkan kelulusan, jika peguam Negara meluluskan pindaan tersebut ianya akan dibawa sekali lagi ke dalam dewan Parlimen oleh Perdana Menteri utk dibahas dan diGAZETkan..

Note :

Jika pindaan tersebut mendapat pekenan Raja2 Melayu serta mendapat kelulusan dari Peguam Negara tetapi Perdana menteri sendiri menolaknya dgn tidak membawa pindaan tersebut ke dalam Dewan Parliment untuk diwarta dan diGazetkan maka ianya tetap tidak akan terlaksana jugak...

Halangan terbesar PAS dalam perlaksanaan hudud..

1. Raja2 Melayu
2. Peguam Negara
3. Majlis Tertinggi UMNO.
3. Perdana Menteri.

# Perdana menteri juga tertakluk kepada kuasa Majlis Tertinggi UMNO.. jika Najib tidak disokong oleh Majlis Tertinggi UMNO maka tak lama tertonGGenglah dia..

PAS tak perlu nak kutuk dan cerca DAP dan PKR kerana DAP dan PKR tidak ada kuasa bagi menghalang PAS melaksanakan HUDUD..

# Jadi Rakyat Wajib Cerdik Perlembagaan

Teuku Zacharyah Iskandar
Admin FB : Anak Muda Bangkit Hancurkan UMNO..

2 ulasan:

Muji Anto berkata...

http://myfunnyvideo.org/

KATIMAN SURABAYA berkata...

Assalamualaikum.wr.wb. perkenalkan nama saya katiman dari surabaya kerja tki di malaysia, saat menulis ini saya teringat memory masa lalu..saya sangat tergugah hati melihat coretan hati yang bapak tulis. saya jadi teringat tentang masa-masa sulit dulu,karena iktiar dan usaha , seolah2 menjadi dendam bukan lagi motivasi, cuma satu tujuan saya pada saat bagaiman caranya untuk bangkit..singkat kata berbagai macam iktiar dan cara yang saya lalui, mengingat pada saat itu hutang saya 1,2m yang tidak sedikit, belum lagi bunga renternir yang bertambah. karena usaha, kesungguhan hati, akhirnya menemukan jalan /solusi . saya percaya ALLAH ITU TIDAK DIAM MAHA PENYAYANG , cobaan itu bukan lah ujian tapi hadiah yang tersilmut untuk kebahagiaan yang sebenar2nya. Sudah banyak para normal yg kami mintai angka togel cuma MBAH WITJAKSONO yg berhasil memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus. jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH WITJAKSONO di: 0852_2223_1459. ingat kesempatan tidak akan datang untuk yang kedua kalinya
KLIK-> BOCORAN TOTO MALAYSIA 2D 3D 4D 6D