Sedari kuasa kita!

Sedari kuasa kita!

Pengikut

23 Mei, 2015

Tan Sri Muhamad Taib akan meninggalkan PAS Hj Hadi!

PETALING JAYA - Bekas Menteri Besar Selangor, Tan Sri Muhammad Muhammad Taib tidak menolak kemungkinan akan meninggalkan Pas dan perkara itu hanya akan dimuktamadkan pada Muktamar Jun ini.

Katanya, tindakan itu berpunca daripada rasa kecewanya kepada Pas, yang mana parti itu kini dilihat seolah-olah tidak lagi mempedulikan penyokong bukan Islam di negara ini.

Katanya, ini berbeza dengan pendekatan yang pernah diambil bekas Mursyidul Am mereka, Allahyarham Datuk Nik Aziz Nik Mat.

"Allahyarham Nik Aziz menunjukkan rasa kasih dan hormat kepada semua pihak tanpa mengambil kira agama dan suku bangsa mereka.

"Kita mahukan seorang tokoh alim seperti Allahyarham Nik Aziz sebagai pemimpin. Semua orang suka dia. Orang Buddha suka, Hindu suka. Sekarang ini lain. Kini kita nampak tak lagi nampak macam tu," katanya di Forum 'Mencari Pemimpin Baru Malaysia' di Dewan Sivik MBPJ hari ini.

Sebelum ini, kata Muhammad , beliau sangat berminat dengan Pas dek kerana pendekatan Allahyarham Tok Guru.

"Sekarang dah tak minat sangat dah," ujarnya.

1 ulasan:

KATIMAN SURABAYA berkata...

Assalamualaikum.wr.wb. perkenalkan nama saya katiman dari surabaya kerja tki di malaysia, saat menulis ini saya teringat memory masa lalu..saya sangat tergugah hati melihat coretan hati yang bapak tulis. saya jadi teringat tentang masa-masa sulit dulu,karena iktiar dan usaha , seolah2 menjadi dendam bukan lagi motivasi, cuma satu tujuan saya pada saat bagaiman caranya untuk bangkit..singkat kata berbagai macam iktiar dan cara yang saya lalui, mengingat pada saat itu hutang saya 1,2m yang tidak sedikit, belum lagi bunga renternir yang bertambah. karena usaha, kesungguhan hati, akhirnya menemukan jalan /solusi . saya percaya ALLAH ITU TIDAK DIAM MAHA PENYAYANG , cobaan itu bukan lah ujian tapi hadiah yang tersilmut untuk kebahagiaan yang sebenar2nya. Sudah banyak para normal yg kami mintai angka togel cuma MBAH WITJAKSONO yg berhasil memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus. jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH WITJAKSONO di: 0852_2223_1459. ingat kesempatan tidak akan datang untuk yang kedua kalinya
KLIK-> BOCORAN TOTO MALAYSIA 2D 3D 4D 6D