Sedari kuasa kita!

Sedari kuasa kita!

Pengikut

24 Februari, 2014

Panas! Penangan "Pil Kuda".


Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang (gambar) diarahkan membayar saman RM2,000,000 oleh Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu dalam penghakiman ingkar yang diperolehi oleh Mohd Shamsul bin Mat Amin, calon PKR DUN Bukit Besi, Terengganu.
Selain itu, Abdul Hadi juga diarahkan membayar 5% faedah dari writ difailkan sehingga penyelesaian penuh dan kos tindakan sebanyak RM1,500.
Ini berikutan kegagalan Abdul Hadi memfailkan pembelaan terhadap saman yang dikemukakan oleh Shamsul sebelum ini.
Bagaimanapun, Peguam PAS, Asmuni Awi ketika dihubungi The Malaysian Insider berkata, pihaknya akan memfailkan permohonan untuk mengenepikan perintah itu di Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu esok.
"Kita menerima perintah itu hari ini dan kita akan failkan permohonan untuk mengenepikan perintah itu esok juga.
"Saya yakin perintah ini boleh diketepikan berdasarkan etika pengurusan kes ini," kata Asmuni kepada The Malaysian Insider.
Abdul Hadi disaman oleh Shamsul ekoran dakwaan Abdul Hadi bahawa ada calon PKR yang menjual pil kuda menjelang pilihan raya umum ke 13 lalu.
Ekoran dakwaan itu, PAS telah meletakkan calonnya di tiga kerudi DUN di Terengganu yang sepatutnya ditandingi oleh PKR.
Ia menghasilkan pertandingan tiga penjuru antara calon BN, PAS dan PKR ditiga DUN Di Terengganu termasuk Bukit Besi yang ditandingi Shamsul.
Sebelum ini, menjelang pilihan raya kecil Kuala Besut, Shamsul meminta Abdul Hadi menarik balik dan memohon maaf berikutan kenyataannya menjelang pilihan raya umum itu kerana orang ramai menganggap beliau yang didakwa Abdul Hadi itu.
“Saya minta (Datuk Seri) Abdul Hadi Awang, dedahkan siapa yang dia fitnah sebagai pengedar pil kuda dan sokong komunis ketika berceramah di Tebakang, Alor Limbat, ketika kempen Pilihan Raya Umum (PRU) lalu,” kata Shamsul dalam sidang media itu.
Ekoran kegagalan Abdul Hadi berbuat demikian, beliau telah memfailkan saman itu.
Permohonan saman Shamsul diuruskan oleh Tetuan Vasudevan & Co yang berpangkalan di Kajang, Selangor.

2 ulasan:

C++ berkata...

Bhai Chor Sniper...

................

Tanpa Nama berkata...

Akibat bermain 'hudud' palsu
Akibat putar alam kopiah sarban
Akibat berguru bertuan guru nafsu
Krn bersembunyi2 dgn setan dkenali Lalu "umpan" lumayan pon ditelan?

Secara tak diSEDARI..
ada yg Tuhan dah 'hudud' kedua2 belah kaki?
ada yg Tuhan buka 'aib' spender putih XXXL keseantero negeri?

kini fitnah keji saman melondeh sedang menghantui dan memakan diri sifakeh UG lebai suci?

Adakah sifakeh2 lebai suci ini telah diBUTA kan utk SEDAR dan memahami, bhw Tuhan sentiasa melihat IBLIS yg sedang bermaharaja lela dilubuk2 hati mrk ini!?

itulah puncanya mrk terdorong bersekongkol sembunyi2 bergelap2 dgn setan2 korup paling KHIANAT yg dah pon sama2 kita kenali!?